Buddy read some books!? | July Challenge



Cum altfel să începi a doua lună din vară dacă nu cu o minunată provocare?

Să vă spun despre ce este vorba! Împreună cu Alexandra, de la Pierduți în Literatură, ne-am decis să facem împreună o nouă provocare pentru fiecare dintre noi, un fel de club de lectură. 

Cum a zis și Alexandra în postarea ei, suntem foaaarte diferiți ca  genuri literare și ne-a fost destul de greu să alegem cele câteva cărți. Totuși, am ajuns până la urmă la înțelegere asupra a 3 cărți. Unele dintre ele aparțin de stiluri noi pentru ambii, altele sunt pe stilul meu sau pe stilul Alexandrei.

De-a lungul acestei luni, vom citi încerca să citim împreună și să și terminăm cărțile de mai jos, iar la finalul lunii vom face recenzie fiecărei cărți, combinând atât părerile amândurora. Nu avem încă o structură clară a acelor recenzii, dar veți vedea la finalul lui iulie sau începutul lui august. 


1. Grasă și proastă - Rodica Ojog-Brașoveanu



Chiar dacă asta este cartea cu numărul 2 la Alexandra, am ales ca la mine să fie prima. De ce? Pentru că de la ea a cam pornit toată ideea. După ce am văzut cartea într-una din poveștile de pe instagram-ul Alexandrei, am găsit și eu cartea la bibliotecă și am zis că de ce să nu o iau și eu, tot voiam de ceva timp să încerc ceva de la această autoare.


2. Abatorul cinci - Kurt Vonnegut



Cartea asta o avea și Alexandra și știam și eu pe cineva de la care să o pot împrumuta, plus că are și o descriere interesantă, așa că am zis să îi dăm o încercare și ei, chiar dacă nu am mai citit nimic de la Kurt și este și o combinație interesantă de stiluri. (descriere aici)


 3. Copiii căpitanului Grant -  Jules Verne

Dacă tot are Alexandra toată colecția Jules Verne și nici nu mai citise nimic de mult de la el, iar eu îi ador stilul și poveștile, ne-am decis să alegem ceva de la el. Cartea asta eu cred că am început-o de două sau de trei ori, dar nu am reușit să o continui, din cine știe ce motiv. Sper ca acum să o duc până la capăt.


Deci și prin urmare, acestea sunt cărțile alese de noi. Sperăm să reuțim să citim tot ce ne-am propus și să ne și placă. Voi ați citit ceva de aici?

Dacă nu ați văzut deja postarea Alexandrei, aruncați un ochi și la postarea ei. (click AICI!!)

Comentarii

  1. Abia aștept să văd ce va ieși. Toate cărțile menționate în postare sunt și pe lista mea (nu neapărat lista pentru iulie ori pentru vara asta, dar ai prins ideea). De Rodica Ojog-Brașoveanu am în bibliotecă „320 de pisici negre”, primită la un schimb de cărți și pe care n-am lecturat-o nici până acum. Trebuie să-i sosească vremea și ei, mai ales că am auzit lucruri bune despre cărțile autoarei (și cum Daria a citit o serie de cărți scrisă de ea, dacă nu mă-nșel, și i-au plăcut, asta mă motivează și mai mult să m-apuc de carte).

    Stau cu ochii pe voi, să vedem ce întorsături va lua această provocare :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sperăm să ia o întorsătură bună și să nr putem ține de ea ceva timp. Mulțumim de susținere!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

S-ar putea să îți placă și:

Provocare de lectură || ianuarie-iulie 2018

Planuri pentru 2018