De vorbă cu... bloggerii #1 || Alexandra Haliga

Interviu Blog: Pierduți în Literatură



1. Vorbește un pic despre tine, pasiunile tale și misiunea ta ca blogger, să îi spunem așa.


Fotografia, scrisul și cărțile sunt pasiunile mele. Îmi place enorm să scriu despre diferite lucruri, dar în special despre cărți, autori, lansări, târguri și orice din acest domeniu. De 3 ani cred că lucrurile acestea mă reprezintă cel mai mult. Îmi place foarte mult să fotografiez, ORICE, dar în special clădiri, nu știu de ce. Hmm, misiunea mea ca blogger... cred că am pornit acest blog pentru a împărtăși opiniile mele despre cărți și să informez adolescenții, și nu numai, despre diferite evenimente; să dau o notă mai plăcută „cărților”, față de ce ni se prezintă în liceu.


2. Care/cine a fost inspirația din spatele Pierduți în Literatură?



Blogul a fost denumit Forever Lost in Literature, dar mi-am spus că acest nume trebuie transformat, să fie românesc, de aceea a apărut „Pierduți în Literatură”... bine... și pentru că „literature” îmi dă de furcă atunci când îl pronunț. Nu cred că am avut o persoană după care să mă inspir, dădeam scroll pe tumblr și vedeam diferite poze cu cărți, dar pe atunci o urmăream pe Marzia (iubita lui PewDiePie) și aceasta avea un blog în care scria diferite lucruri și mi-am spus „hmm, why not?”. Așa cred că a pornit totul...

3. Unde vezi blogul peste câțiva ani? Cum ai vrea să arate?



În primul rând, aș vrea să-l văd activ, nu vreau să se întâmple ceva cu el și să renunț. Vreau să-l văd plin de recenzii și diferite postări de la evenimente și lansări. Vreau să-l văd plin, să-mi văd evoluția, sper eu. Să-l perfecționez, să devină recenziile calitative, mai multe interviuri și să-l diversific puțin, să adaug fotografia prin postări, să-l văd frumos, asta-mi doresc.



4. Descrie-te prin intermediul a trei cărți.


Aceasta cred că e cea mai complicată întrebare pe care am primit-o vreodată! Argh! Începem cu trilogia Millennium de Stieg Larsson, am impresia că Lisbeth Salander reprezintă suflețelul meu interior, cum e ea? Vă las pe voi să descoperiți, hihi. Continuăm cu Obiecte ascuțite de Gillian Flynn, deoarece Camille Preaker este o ziaristă, scrie mult, își ia notițe; ceea ce eu exprim prin intermediul blogului... Sau încerc acest lucru. Încheiem cu Cele treisprezece motive de Jay Asher, cumva pesimismul mă înconjoară și nu am întotdeauna o părere bună despre mine, ceea ce exprimă Hannah, într-un fel sau altul.


5. Poți citi doar cărțile a doi autori pentru tot restul vieții. Care sunt aceia?


Easy, clar aș alege-o pe Gillian Flynn și pe Laura Nureldin, șah mat!

6. Dacă ai scrie o carte, despre ce ar fi?


Nu cred că o să se întâmple acest lucru vreodată, dar cel mai probabil ar fi ceva horror sau mister, lucruri ciudate cu persoane „detectiv” și multă dramă, cu multe personaje moarte. (n.a.: am vrut să spun că e crud, dar am realizat că te-ai încadra numai bine în branșa scriitorilor contemporani la faza cu personajele)

7. Ai posibilitatea ca un personaj de roman să îți fie prieten bun în viața reală (dacă e fantastic, își poate păstra și puterile). Pe cine alegi?


Joe din TU de Caroline Kepnes, deoarece omul acesta a citit numai cărți bune și aș vrea să primesc recomandări de la el și să-mi prezinte perspectiva lui asupra cărților. Adaptează cărțile din secolele trecute cu întâmplări actuale.


8. Haliga e de fapt un pseudonim. Scrie-ți numele folosind titlurile de cărți care au dus la crearea lui.



HHidden Figures de Margot Lee Shetterly
AAfter de Anna Todd
LLocuri întunecate de Gillian Flynn
I Inima mea și alte găuri negre de Jasmine Warga
Gthe Glass Castle de Jeannette Walls
AAlchimistul de Paulo Coelho

9. Un blogger popular îți face o invitație să scrii pe blogul lui/ei. Cine e boggerul (literar sau nu) pe care îl admiri cel mai mult?



Citesc în general blogurile prietenilor, dar în mod „special” îmi place să le citesc pe Cristina Boncea (Cristina Boncea) și Dumitrița (World Of Books Web). Însă, nu mi-ar plăcea să scriu pe un alt blog, nu prea mi-aș părăsi cuibușorul.


10. Am ajuns și la ultima. Fiindcă m-ai ajutat și pe mine (și pe alții) să îmi pun blogul pe picioare, ce sfaturi dai începătorilor? 


Eu în general am ajutat persoanele în care am văzut un „potențial”, de aceea am preferat să mă implic extrem de mult. Ajut cu drag pe oricine are nevoie și nu știe cum ar trebui să fie un blog sau orice ar trebui să conțină. Vorbind la general acum, aș vrea să văd mai mulți oameni care-și deschid blogul din pasiune și nu pentru că vor să obțină anumite lucruri de pe urma lui. Vreau să văd persoane pasionate de ceea ce fac, să scrie din suflet, cu diacritce și ordonat. Să facă postări caracterstice lor, nu să scrie despre ceva popular, nu pentru accesări și like-uri, vreau persoane pasionate, care fac acest lucru cu drag! Acestea sunt cele mai importante lucruri, în mod special pasiunea joacă rolul principal aici.

Pe final țin să-ți mulțumesc pentru acest „interviu” și că ai crescut frumos în mediul acesta, că am pus bazele unei comunități frumoase aici și că ești un om de bază în cerculețul nostru. Îți urez mult succes în continuare și mulțumesc!

Mulțumesc eu pentru că mi-ai răspuns la întrebări, că m-ai ajutat la început cu blogul și mi-ai răspuns la alte câteva zeci de întrebări, că m-ai introdus în blogosferă și multe altele. Îți doresc numai succes cu blogul, în special, dar și cu fotografia și școala, cariera mai departe. Eu o să fiu aici urmărindu-ți progresul, văzând cum crești pe zi ce trece. Îți doresc numai bineeee!

Comentarii

  1. Primul meu interviu, mă simt foarte mândră!

    Mulțumiri, Oni!
    xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă simt mândru să fiu primul care te ia la întrebări! :))
      Toate cele buneeee! xoxo

      Ștergere
  2. Foarte faină rubrica, felicitări Oni! Și bravo și Alexandrei pentru răspunsurile frumoase <3

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

S-ar putea să îți placă și:

Provocare de lectură || ianuarie-iulie 2018

Planuri pentru 2018