Luminițe, clementine și scoțișoară || Book Tag


Pentru că anul ăsta nu am reușit să găsesc nici un tag de Crăciun care să îmi placă în mod special, m-am gândit să creez eu unul. 

Regulile sunt simple:
- Răspunde cerințelor de mai jos;
- Dă tag-ul mai departe la alți 5 bloggeri;
- Bucură-te de el și de magia Crăciunului!



1. O carte care trebuie să apară în următoarea jumătate de an și pentru care ești foarte entuziasmat/ă.

The fates divide, volumul 2 de la Pecetea morții de Veronica Roth. Deși primul volum a primit doar 4 stele, mi-a plăcut și abia aștept să văd ce se întâmplă în continuare. Să nu mai vorbesc de copertă, care m-a lăsat mască





2. Un obicei de Crăciun mai mult sau mai puțin ciudat sau neobișnuit.

Asta poate chiar părea și ciudat și neobișnuit pentru unii, dar eu nu am făcut niciodată brad acasă. Și, deși iubesc totul legat de Crăciun și luminițe și cadouri, bradul nu a fost niciodată ceva care să aibă neapărat legătură cu Crăciunul pentru mine.



3. Cartea perfectă pentru a fi citită în atmosfera Crăciunului.


Pentru că am primit recent o carte legată de Crăciun, anume Christmas Books de Charles Dickens, abia aștept să vină vacanța, să aprind câteva lumânări, să îmi iau cana de ceai și să mă pun în pat să o citesc.
Nu mi-am dorit niciodată efectiv cartea asta, dar când am avut-o în mână am știut că o vreau. Are sens, nu? :))



4. O carte care te încălzește pe dinăuntru și îți dă o senzație plăcută, familiară.

Da, iar mă repet, iar cartea asta. Dacă aș rămâne de Gayle Forman este o carte ce m-a încălzit pe dinăuntru și mi-a plăcut enorm. Deși cred că aș putea adăuga aici și continuarea acestui volum, pe care nu am citit-o încă, dar o s-o citesc acum, în perioada Crăciunului, pentru că sunt sigur că s-ar potrivi. Și sunt sigur că îmi va plăcea la fel de mult ca și primul volum.



5. O carte despre călătorie în timp.

Am fost tentaaat, foarte tentat, să pun aici Outlander, dar am zis să nu vă înnebunesc prea mult cu ea. Plus că mi-a venit o carte mai potrivită în minte, anume Un fel de basm de Graham Joyce. Nu este chiar despre călătorii în timp efectiv, ci despre tărâmuri magice unde timpul se scurge diferit. Și acțiunea începe de Crăciun, detaliu important ținând cont de tag-ul pe care îl facem.



6. Un colind pe care îl asculți an de an și nu te mai saturi de el.


Eu, de când am descoperit colindul ăsta (să fie aproape 5-6 ani), îl ascult în fiecare an și e superb, nu cred că o să mă satur vreodată de el. Clipul e realizat superb, versurile și melodia sunt superbe, vocile oamenilor sunt superbe, nu poți simți altceva decât fiori de  bucurie și să simți Crăciunul când o asculți.



7. Un episod special de Crăciun care ți-a plăcut extrem de mult, dintr-unul din serialele tale preferate (pentru că ne-am săturat de clișee siropoase).


M-am gândit un pic aici, dar totuși am reușit să aleg episodul preferat care are loc în perioada Crăciunului. Și totuși, privind în urmă la întreg serialul, asta a fost și scena mea preferată. Pentru cei care nu știu, e vorba de serialul The Originals, episodul 9 din sezonul 3. Chiar am iubit episodul ăsta.







8. O carte cu o copertă ce te duce cu gândul la Crăciun.

După ce am aruncat un ochi pe niște liste cu cărți de Crăciun, pentru că nu aveam nimic în minte, am dat peste The adventure of the Christmas pudding de Agatha Christie (nici nu știu dacă este tradusă la noi), care are o copertă și un titlu clar legat de Crăciun (și de mâncare) și care sună suuper interesant, sper să o găsesc cât de curând sau cel mai probabil o voi avea și eu la Crăciunul viitor.


Nominalizez pe:
- Iuliana (Glasul Literaturii)
- Simina (Simina's Books)
- oricine altcineva dorește, cu precizarea de a-mi menționa blogul, ținând cont că eu l-am creat (pot fi împrumutate și poza tag-ului și a cerințelor, atât timp cât respectați toate condițiile)

Asta a fost tot! Sper din toot sufletul că v-a plăcut și nu uitați să îmi lăsați un link în comentarii spre tag-ul vostru, să pot citi și răspunsurile date de voi! Până atunci, citiți cât mai mult și nerevedem într-un timp fooarte scurt! Fiți pe fază!

Comentarii

  1. Foarte frumos tagul! Este atât de drăguț! 😍 L-am citit cu drag! Mulțumesc pentru mention! Țin minte și îl pregătesc pentru weekend poate 😍 Si foarte frumoase răspunsurile tale. Întrebarea cu episodul din serial mi-a făcut dor de un maraton de seriale 😁 sărbători fericite, Oni!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult! Abia aștept și răspunsurile tale! Sărbători fericite și ție! 😄

      Ștergere
  2. Omg, ce tag drăguț, Oni! *.* Mulțumesc mult de nominalizare, o să încerc să-l fac și eu zilele astea! Am și eu o prietenă care până anul trecut nu a făcut bradul și, sinceră să fiu, nu prea înțelegeam ideea. Până mi-am dat seama că nu despre asta e Crăciunul. Totuși, bradul îmi dă o senzație de bine și de căldură și iubesc să mă uit seara la el, când sunt luminițele pornite. Poate îl vei face și tu într-un an, sunt sigură că ți-ar plăcea. :D

    Sărbători fericite și la cât mai multe lecturi crăciunistice! ^.^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigur că vei da niște răspunsuri faine, abia aștept! Adevărat ce zici, să știi ;D
      Mulțumesc mult, Roxi, la fel! (și îmi place cum sună crăciunistice)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

S-ar putea să îți placă și:

Provocare de lectură || ianuarie-iulie 2018

Planuri pentru 2018