Emojiathon || Wrap Up

Emojiathon



A trecut și luna iunie, mult mai repede decât mă așteptam, din păcate. Spre uimirea și bucuria mea, să-i zicem așa, am reușit să citesc toate cele 4 cărți ce mi le-am propus pentru acest readathon (pentru a vedea TBR-ul, click aici). Nu le voi pune în aceeași ordine ca în articolul făcut la începutul lunii, ci voi face un fel de top, pornind de la cea care mi-a plăcut cel mai mult. N-am să vorbesc foarte mult despre ele, întrucât fiecare va avea parte de o recenzie în cel mai scurt timp. 


1. Atlasul norilor - David Mitchell
Fără doar și poate, aceasta este prima carte în acest top și probabil va fi prima și în multe alte topuri de acum încolo. De ce? Pentru că am adorat-o, am gustat fiecare cuvințel și am trecut prin o tonă de emoții diferite citind-o. O carte aproape aproape perfectă. (recenzia aici
Notă: 


2. Eragon - Cristopher Paolini
Deși când am început-o nu prea m-a atras și am lăsat-o câteva zile deoparte, când m-am apucat de ea, am terminat-o în 2 zile. 500 și ceva de pagini. Este un fantasy atât de reușit, care are loc într-o lume total nouă (carte cu hartă - 100 puncte bonus) și există două sau trei limbi inventate de autor (300 puncte bonus), vorbite de diferite neamuri de crreaturi fantastice: elfi, pitici, o limbă străveche chiar. Stilul autorului e genial și abia aștept să citesc și restul seriei. (recenzia în curând).

Notă: 

3. Sabia verii - Rick Riordan
Chiar dacă e iscălită de unul din autorii mei preferați, a fost ceva la cartea ăsta care parcă nu a făcut-o la fel de bună ca celelalte cărți ale lui. Cred că de vină a fost puțin mai mult și traducerea, care mi s-a părut foarte simplistă și cu destul de multe greșeli. Ca fir narativ, nimic de comentat. Perfect, ca întotdeauna. De data asta, Rick alege mitologia nordică și o prezintă cu totul altfel decât o știm noi din filmele cu Thor, făcându-te să te îndrăgostești de legendele nordice și de noile personaje create de autor. Mai multe voi spune în recenzia care va apărea în curând.
Notă:  


4. Oceanul de la capătul aleii - Neil Gaiman
Nu am știut sigur de la ce să mă aștept la cartea asta și nici acum nu sunt încă decis ce simt în legătură cu ea.. Am ieșit un pic din sfera mea de siguranță, întrucât romanul e încadrat la ficțiune pentru adulți. Cu toate astea, a conținut o doză puternică de fantasy, care m-a bulversat cu totul și m-a aruncat într-o ceață în care am stat pe tot parcursul romanului. Mai multe despre încâlceala din mintea mea, aflați în recenzie. (în curând)

Notă:  


Ei bine, astea au fost toate. Încă mă mir că am reușit să le citesc pe toate, ținând cont că am mai citit 4 cărți pe lângă astea. Yay!! 
Voi ați citit vreuna din cărțile astea? Cum vi s-au părut?

Comentarii

  1. Felicitări pentru citirea atâtor cărți (te rog să n-o iei ca ironie, având în vedere cât am citit eu vara asta și raportându-ne la singura carte terminată — ups... m-am trădat —, diferența dintre e de la cer la pământ).

    Am zis deja că ”Atlasul norilor” e pe listă, ce să mai zic de „Eragon” de care am aflat iarna trecută, parcă, și de atunci tot aștept s-o găsesc cumva, s-o citesc cumva. Mai e și o serie, „Dragonsdale” după care s-au făcut și desene animate pe care le-am urmărit în copilărie. Am avut șansa să primesc primul volum din serie pe un site de schimb de cărți... doar că am reacționat prea târziu și, în schimb, m-am ales cu o carte de care eram foarte entuziasmată atunci și de care abia aștept să scap acum, deoarece am impresia că nu mai rezonez deloc cu ea și nu mă mai interesează povestea. UH, DECIZIILE MELE IDIOATE!

    De Rick Riordan nu am citit nimic, deși am auzit foarte multe lucruri bune despre cărțile sale. L-am pus pe listă, oricum, și sper să-l citesc cât mai repede.

    Cât despre Neil Gaiman, eu am citit doar ”Coraline” de acest autor și mi-a plăcut foarte mult. Într-adevăr, felul în care scrie Neil Gaiman te lasă de multe ori mut, așa că nu m-am mirat de faptul că sentimentele tale privitoare la carte sunt „amestecate”. Spun asta pentru că tu ai citit ficțiune pentru adulți, iar eu am citit o nuvelă considerată ca fiind pentru copii de acest autor, însă tot mi s-a părut ciudată, stranie, diferită... Ce să mai zic dacă tu ai citit ficțiune pentru adulți, Într-adevăr, „Coraline” este o carte frumoasă din care am învățat multe lucruri și pe care am terminat-o foarte repede, căci e scrisă într-un ritm care nu te lasă până nu dai pagină după pagină, în goana unei narațiuni pline de suspans și personaje diferite, înfricoșătoare ori curajoase, printre frici, himere și realități crude, trăite de o copilă. Inițial am zis și eu că se potrivește copiilor, însă meditând mai mult asupra cărții mi-am dat seama că este pentru o categorie de vârstă mai înaintată. Cu toate astea, așa cum am mai spus, mi-a plăcut foarte mult cartea și ți-o recomand. „Oceanul de la capătul aleii” e pe lista mea, alături de alte cărți ale autorului.

    Ioi, că mult am mai vorbit! Lecturi frumoase să ai, Oni! ^.^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai vorbit prea mult, dimpotrivă!
      Nu te lăsa descurajată, fiecare are perioadele lui proaste, se mai întâmplă.
      Ah, deciziile astea.. eu unul nu pot sa iti urez decât succes în a găsi Eragon! Mie mi-au luat mai bine de 5 ani sa o găsesc, soo...
      Nu ai citit nimic de Rick Riordan?!?! Omg!! Nu pot să cred!! DecI trebuie sa pui mana pe ceva de la el neapărat! Îți recomand sa începi cu Percy Jackson, oricum.
      La mine asta este prima carte de la Neil Gaiman citită și, deși nu a fost chiar ceea ce mă așteptam, vreau sa mai citesc ceva de la el neapărat, pentru ca mă atrage stilul ăsta al lui. (Am dat la biblioteca peste Zei americani și am și luat-o :)) ). Am auzit multe despre Caroline, dar nu știu dacă o sa o citesc. Am văzut filmul animat când eram mai mic și a fost groaznic de înfricoșător..
      Multe lecturi frumoase și ție și spor!! ^^

      Ștergere
  2. Felicitări pentru cărțile citite, Oni! Sunt atât de bucuroasă că a venit vara şi avem mai mult timp de citit, încât mă motivează să citesc mult, să nu mă opresc! (Pentru că chiar nu am de ce, nu am o viață prea interesantă în zilele de vară).
    Doar cărți bune ai citit, zău! Pe toate le-am pus pe listă, mai ales ,,Atlasul norilor", după ce am văzut trailer-ul m-am îndrăgostit de poveste şi chiar vreau să-i aflu tainele şi să fac cunoştință cu personajele. Vai, vai, toate cărțile sună foarte bine şi sunt foarte curioasă să le citesc. ❤
    Mult spor la citit şi multă inspirație pentru a scrie pe blog! ^-^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi!!
      Da, știu sentimentul. Diin păcate, iulie a început cu un reading slump la mine..
      Mulțumesc, la fel!! Lecturi super și ție! Sper să ajungi și la Altlas cât de curând. ;))

      Ștergere
  3. Felicitări pentru cărţile citite! Nu am citit nicio carte din cele prezentate de tine, având în vedere că eu sunt mai mult cu cărţile de dragoste sau cu cele thriller. Însă mă bucur pentru tine, căci ai citit multe cărţi în luna iunie! Eu în iunie am citit 6 cărţi şi sunt relativ mulţumită, deşi se putea şi mai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Să fiu sincer, cred că e un record și pentru mine, 8 cărșți într-o lună..
      E bine oricum, atâta timp cât ți-au plăcut! Lecturi super!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

S-ar putea să îți placă și:

Provocare de lectură || ianuarie-iulie 2018

Planuri pentru 2018